آموزش آشپزی و سفره آرایی

این هم یک غذای اصیل ایرانی وخیلی خوشمزه برای طرفداران مربای آلبالو .این غذا بر خلاف انتظار طعم ترش وشیرین داره ودر واقع ملس هست .من آلبالوپلو  را با مرغ درست کردم ولی با گوشت بره .یا با گوشت چرخکرده قلقلی هم خیلی خوشمزه می شه .در ضمن این غذا یکی از غذا های رسمی هست وبرای رنگین کردن میز های مهمونی هم خیلی مناسبه .

مواد لازم :برای 3- 4 نفر

برنج :سه لیوان

مرغ(سینه یا ران ) :یک کیلو

مربای آلبالو :۶ قاشق غذا خوری

آلبالو تازه :۱۰۰ گرم (البته آلبالو تازه دل به خواه هست و برای غالب شدن طعم ترش هست .شما می تونید به جای این مقدار آلبالو دوقاشق غذا خوری مربا اضافه کنید )

زعفران :یک قاشق چای خوری

پیاز :یک عدد

 سیر :۲-۳ حبه

روغن :دو قاشق غذا خوری

کره :20 گرم

خلال پسته وخلال بادام :هر کدام ۵۰ گرم

طرز تهیه :

مرغ را بادو لیوان آب ، پیاز وسیر دوتا برگ بو وکمی زعفران می گذاریم حدود سه ربع بپزه به طوریکه در آخر حدود نصف لیوان آب داشته با شه ووقتی کمی خنک شد استخوان های مرغ را جدا می کنیم وگوشت را به صورت خلالی (نوار های باریک )خورد می کنیم .

برنج را می جوشانیم وآبکش می کنیم .بهتره برنج را زنده برداریم به علت اینکه شهد مربا برنج را خیلی نرم می کنه وآنوقت برنجون کمی له می شه .

زعفران را هم با نصف استکان آب جوش مخلوط می کنیم  ومی گذاریم روی بخار کتری دم بکشه .

روغن را کف قابلمه می ریزم وبعد سیب زمینی ورقه شده که با کمی نمک مزه دار شده  را کف قابلمه می چنیم (گذاشتن سیب زمینی دلخواه هست ) وبعد از آن دو سه کفگیر برنج می ریزیم وبعد دو سه قاشق مربا وتعدادی آلبالو تازه روی آن می ریزم .

به همین ترتیب برنج ومربا را یک بار دیگر هم تکرار می کنیم .

تیکه های مرغ را هم روی برنج می چینیم .و تمام برنج را روی آن می ریزم .

زعفران دمکردهونصف لیوان آب مرغ ودر صورت دلخواه یک قاشق غذا خوری شهد مربا را روی برنج می دهیم.قطعات کره را روی برنج می چینیم .شعله گاز را ابتدا به مدت 5 دقیقه زیاد می کنیم  وبعد روی گاز شعله پخش کن می گذاریم ویاشعله را خیلی کم ویکنواخت می کنیم .دم نی می گذاریم تا به مدت یک ساعت خوب دم بکشه .

در آخر در دیس می کشیم و با خلال پسته وبادام وتکه های مرغ تزیین می کنیم .نوش جان .

 

+ نوشته شده در  سه شنبه دوازدهم مرداد 1389ساعت 9:8  توسط نوشین |