آموزش آشپزی و سفره آرایی

  • برای شستن ظرفی که غذا درون آن سوخته ، مواد ومحتویات ته ظرف سوخته را بردارید و آنرا خیس کنید و کمی جوش شیرین ریخته بگذارید چ

    • لک چربی روی فرش

        برای زدودن لکه چربی روی فرش جوش شیرین خشک روی آن بریزید و آن را داخل پرزها بمالید و صبح روز بعد روی آنرا جارو برقی بکشید.

    • لکه قیر

      لکه قیر را میتوان با کمی بنزین زدود . لکه های چای و قهوه و کاکائو را با محلول آب و پودر رختشویی و دو قاشق مرباخوری امونیاک میتوان از بین برد .

    • لکه خون و تخم مرغ

      لکه خون و لکه تخم مرغ  روی پارچه و لباس را با آب سرد بشویید تا از بین بروند .

    • گرفتن چربی غذاها

      چربی و روغن  اضافی روی ظرف غذا را با گذاشتن چند برگ  حوله کاغذی بگیرید . 

    • قارچ شاداب

      قارچ را برای تازه و شاداب ماندن از داخل کیسه نایلونی بیرون آورده و  داخل روزنامه یا یک پاکت کاغذی ، درون یخچال بگذارید تا نفس بکشد !

    • چسبیدن به تاوه

      پیش از ریختن روغن در ماهیتابه ، حتما اول آنرا داغ کنید تا از چسبیدن مواد به تابه جلوگیری شود . 

    • چسبیدن غذاها به تاوه

      پیش از ریختن روغن در ماهیتابه ، حتما اول آنرا داغ کنید تا از چسبیدن مواد به تابه جلوگیری شود . 

    • کرفس و کاهو

      برگهای خارجی کاهو کرفس را تا لحظه استفاده جدا نکنید و برگهای کرفس را پس از جداکردن خشک کنید و در ترشی و سوپ استفاده نمایید و برگهای کاهو را برای تهیه ته دیگ برنج  بکار بگیرید .

    • ترشح روغن

      پاشیدن اندکی نمک در روغن ماهیتابه از ترشح چربی به اطراف جلوگیری خواهد کرد .  

       

    • نگهداری پنیر

      پنیر شور را داخل دوغ نگهدارید . هم نمکش کمتر میشود و هم سالمتر میماند و هم مزه خوبی خواهد داشت .  

    • نگهداری لوبیا سبز

       برای نگهداری لوبیا سبزبه جای فریز، میتوان آنها  را خرد کرده و  درون شیشه ای ریخته ، رویش آب نمک سرد ریخت .  

    • نگهداری آرد و حبوبات

      آرد و حبوبات را جای خشک و خنک و لوبیا چشم بلبلی را داخل یخچال نگهدارید .

    • غوره غوره

      غوره رامیتوان دانه کرده و درون آبغوره و نمک نگهداری کرد که به آن غوره غوره میگویند .

    • پختن گوشت و سبزی

      سبزیجات را در آب نمک بپزید و برای تهیه سوپ و آب گوشتها قبل از پخت نمک بزنید و برای استفاده از گوشت پخته ، پس از پختن و قبل از برداشتن نمک بزنید .  

    • نمک در نمکدان

       استفاده از نمکدان چوبی و یا ریختن چند دانه برنج از نم کشیدن نمک در نمکدان جلوگیری میکند .  

    • نگهداری ادویه جات

      فلفل و ادویه جات را بهتر است داخل پاکت کاغدی تیره رنگ نگهداری کنید تا مدتها سالم و بدون تغییر بمانند .

    • جداکردن کیک از قالب

      کیک اگر داخل قالب بماند و کاملا سرد شود ، به قالب می چسبد . پس بهتر است کیک را تا کمی خنک شد از قالب در آوریم . اگر چسبید یا قالب را دوباره در فر گرم کنید و یا حوله ای را که با آب داغ آبکشی شده به بدنه خارجی قالب ببندیم تا کیک جدا شود .

    • فرم دادن خامه

      زیر ظرف خامه ای را که دیر فرم میگیرد، باید درون  یخ قرار داد و هم زد و یا با افزودن چند قطره لیمو ترش میتوان بهتر فرم داد .

    • رفع شوری غذا

      شوری غذا را با یک قاشق سرکه و یا یکی ، دو حبه قند و یا کمی شکر میتوان گرفت .از سیب زمینی هم میتوان کمک گرفت .

    • رفع شیرینی غذا

      شیرینی بیش از حد غذا را با کمی نمک یا یک قاشق  سرکه  میتوان زدود .

    ند ساعت بماند و سپس بشویید .

 

  • استفاده از کره منجمد

    کره منجمد را میتوانید برای استفاده در مواقعی که  عجله دارید  ، رنده کنید.

  • نرم کردن کره

    برای نرم کردن کره ، یک ظرف فلزی داغ را وارونه روی ظرف آن دمر کنید تا حرارت آن باعث نرم شدن کره شود . 

  • ایجاد بوی خوش در خانه

    پس از سرخ کردن غذاها ، برای ایجاد بوی خوش در آشپرخانه منزل کمی دارچین یا وانیل با کمی شکر را درون تابه داغ کنید تا حدودی بسوزد .

  • نرم کردن شکر قهوه ای با فنجان آب

    برای نرم کردن شکرقهوه ای یا شکر سرخ  که معمولا کمی سفت  است ،  آنرا در ظرف فلزی  قرار دهید و کنار آن یک فنجان آب بگذارید وظرف را گرم کنید . مراقب باشید تا آب روی شکر نریزد .

  • نرم کردن شکر قهوه ای با نان

    برای نرم کردن شکرقهوه ای  را درون کمی نان مسطح بپیچید . یا در داخل ظرف شکرقهوه ای کمی تکه های نان تازه قرار دهید تا یکروز بماند و شکر را نرم کند  .  

  • خروج سس گوجه فرنگی از درون بطری

    برای اینکه سس گوجه فرنگی شما از بطری راحت بیرون  بریزید یک عدد نی نوشیدنی را داخل آن تا انتهای  بطری فرو کنید تا هوای اضافی وارد مواد ته بطری گردد و سپس به راحتی سس از داخل بطری خارج شود .

  • استفاده از روغن مصرف شده

    برای تمیز کردن و  استفاده مجدد از روغن مصرف شده ، یک الی دو قاشق  نشاسته را با یک قاشق آب حل و داخل روغن سرد شده بریزید و سپس روغن را کم کم داغ کنید  .اکنون کمی‌ ظرف را تکان دهید و این خمیری را  از داخل روغن صاف شده ، خارج کنید .

  • بوی بد ماهی و میگو و صدف

    برای از بین بردن بوی‌ بد مرغ یا ماهی‌ و میگو یا صدف و غیره به میزان ۱به۲ ، نمک و نشاسته را با هم مخلوط کنید و کمی باآب خیس کنید و مواد رو داخل اون به آرامی مالش دهید .بعد آنها را آبکشی کنید .

  • بوی بد گوشت و مرغ


    برای از بین بردن بوی گوشت گوسفند یا مرغ به میزان ۱به۲ ، نمک و نشاسته را با کمی سرکه خیس کنید و آنها را با محلول مالش دهید و بعد یشویید .

  • رفع بوی بد مرغ و گوشت هنگام پخت

    برای از بین بردن بوی گوشت گوسفند یا مرغ هنگام پخت، چند شاخه رزماری به مواد گوشتی اضافه کرده و بعد پخت از دورن ظرف در خارج کنید .

  • قارچ سفید

    برای آنکه قارچ درحین پخت سفید بماند به روغن یا آب آن  کمی آب لیمو اضافه کنید .

  • تلخی بادنجان

    برای گرفتن تلخی بادنجان آنرا درون آب نمک خیس کنید و بعد شسته و خشک و سرخ کنید . با اینکار در حین سرخ کردن هم روغن کمتری مصرف می کند . 

  • پوست کندن سیر

    سیرخشک را درون آبگرم خیس کنید تا راحت پوست کنده شود .

  • پوست گرفتن باقلا

    برای جداکرن پوست دوم باقلا به آن نمک بزنید تا سریع جداشود .

  • نگهداری خیار و کاهو

    خیار و کاهو و کرفس  را پس از شستن تا زمان مصرف ، درون آبسرد در یخچال نگهداری کنید تا تازه بماند . 

  • نگهداری هویج

    نوک هویج را ببرید تا مدت بیشتری در یخچال تازه و شاداب بماند .

  • ترد شدن کاهو و سبزیجات

    سبزیجات و کاهوی سالاد را قبل از خوردن کمی درون فریزر بگذارید تا تازه و ترد تر شوند . ولی  مراقب باشید که یخ نزنند . 

  • سالاد خوشمزه

    به اطراف ظرف سالاد کمی سیر بمالید تا علاوه بر درک لذت طعم سیر ، بوی سیر کسی را نیازارد .

  • ماندگاری میوه و سبزی

    در ظرف مخصوص سبزیجات و میوه جات درون یخچال ، قرار دادن  یک قطعه اسفنج ، باعث ماندگاری و طراوت و شادابی بیشتر آنها میشود .

  • بوی یخچال

    برای زدودن بوی نامطبوع یخچال مقداری جوش شیرین را درون ظرفی داخل یخچال بگذارید .

  •  

+ نوشته شده در  چهارشنبه پنجم اسفند 1388ساعت 8:39  توسط نوشین |