آموزش آشپزی و سفره آرایی
استامبولی پلو

سلام دوستان عزیزم .این هم یک غذای قدیمی که به شکل دمپخت تهیه می شه .خیلی خوش آب ورنگ هست وشما می تونید با هر نوع خوراکی مثل کباب ماهیتابه ای ویا خوراک مرغ میل کنید .حتی می تونید گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته قلقلی ویا همینطور مثل ماکارونی را هم در دستور اون استفاده کنید که البته من ترجیح دادم فقط پلو را درست کنم .این راهم بگم خواستم اون را قالبی با ته دیگ در آورم ولی با عرض معذرت ته دیگ اون خیلی تیره شد راستش یادم رفته بود شعله اون را کم بکنم.البته ته دیگ قابل خوردن وخوشمزه بود ولی خیلی در عکس سیاه می افتاد .من هم ترجیح دادم روی اون را با فلفل دلمه ای وگوجه فرنگی تزیین کنم .امیدوارم این غذا نظر رها خانوم دوست جدیدم را تامین کنه .

مواد لازم:برای ۳-۴ نفر    مدت پخت :یک ساعت

سیب زمینی (ترجیحا نوع استانبولی):نیم کیلو

برنج :نیم کیلو

گوجه فرنگی :نیم کیلو

رب گوجه :سه قاشق غذا خوری

ادویه کاری :یک قاشق چای خوری (من از ادویه ای که اینجادرست کردم استفاده کردم )

فلفل قرمز :دو قاشق چای خوری

زرد چوبه :یک قاشق چای خوری

فلفل دلمه ای :یک عدد

پیاز :سه عدد

سیر دو حبه

کره :ده گرم

روغن :سه قاشق غذا خوری

در صورتیکه تمایل دارید گوشت چرخ کرده را به صورت مخلوط با پلو درست کنید

گوشت چرخ کرده :سیصد گرم

پیاز :یک عدد

رب گوجه :یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

برنج را می شوییم وبا حدود یک لیوان آب کمتر از میزان آب مورد نیاز برای کته ونمک می گذاریم خیس بخوره

آب مورد نیاز برای برنج کته، یک و نیم  یا یک ویک چهارم پیمانه به ازای یک پیمانه برنج (بسته به نوع برنج )ونمک موردنیاز یک قاشق چای خوری به ازای یک پیمانه برنج می باشد  

سیب زمینی ها را به صورت مکعبی خوری می کنیم.و بحدود یک قاشق چای خوری نمک به آن می زنیم .

گوج ها را هم رنده می کنیم .

سیر را رنده وپیاز را به صورت خلالی خورد می کنیم ودر حدود سه قاشق روغن تفت می دهیم ودر آخر به آن زردچوبه وفلفل قرمز وادویه را اضافه می کنیم.

سیب زمینی ها را در قابلمه می ریزم وخوب به هم می زنیم .

ودر نهایت رب گوجه و گوجه فرنگی رنده شده وهمچنین فلفل دلمه ای خورد شده  را هم به بقیه مواد می افزاییم ومی گذاریم یک دو قل بخورد

.

 

در صورت تمایل در این مرحله گوشت چرخ کرده را که به صورت مایه ماکارونی تهیه کردید را هم می توانید  در این مرحله اضافه کنید .

در نهایت برنج را اضافه می کنید و می گذارید در باز بجوشد تاآب آن تمام شود وروی اون سوراخ سوراخ بشه ۰به اصطلاح سنجاق جوش بشه ).

کره را به صورت قطعات کوچک روی برنج می چینید .دمکنی را می گذارید ومی گذارید با حرارت کاملا ملایم دم بکشه .

همانطور که قبلا گفتم اگه مثل من گوشت چرخ کرده را در حین پخت به برنج اضافه نکردید .می تونید این برنج را با کباب ماهیتابه ویا خوراک مرغ ویا گوشت قلقلی میل کنید ویا حتی با ماست چکیده که خیلی خوشمزه می شه .نوش جان .

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه هفدهم تیر 1388ساعت 11:17  توسط نوشین | 

من خیلی کلم پلو دوست دارم. خیلی آدم ها که کلم پلو دوست ندارند همیشه خیلی به تعجب به من میگفتند چه جوری دوست داری خیلی بودی بدی داره! من هم همیشه زودی می پرسیدم ماله شما چه رنگی ه؟ قرمز؟ یا سبز! چون کلم پلویی که مامانم درست می کرد از بابام یادگرفته بود و بابام هم در زمان مجردی در شیراز یا گرفته بود و واقعاً‌خوشمزه اس و اصلاً‌بودی بد نمی ده!

 

 


موادلازم برای ۲ تا ۳ نفر:

کلم برگ متوسط ______________________________________________ نصفی

گوشت چرخکرده ___________________________________________ ۳۰۰ گرم

ریحان خشک خرد شده _______________________________۴ تا۵ قاشق غذاخوری

پیاز متوسط ______________________________________________ ۲ تا ۳ عدد

برنج ___________________________________________ ۳ پیمانه ( آبکش کرده)

طرزتهیه:

ول پیاز پیازها رو نگینی خرد می کنیم و کلم هارو هم خیلی ریز (ساتوری) می کنیم جداگانه.(من می ریزم توی خردکن تا خیلی ریز بشه) بعد پیاز ها رو توی روغن سرخ می کنیم بعد گوشت چرخکرده رو داخل پیاز داغ مون سرخ می کنیم و ادویه و نمکش رو می زنیم. بعد کلم و ریحان رو به موادمون اضافه می کنیم و همه مواد رو می ذاریم خوب سرخ بشوند. در این مرحله مایع آماده شده رو مثل همه پلوهای مخلوط با برنج می ذاریم دم بکشه به این صورت که لایه لایه برنج آبکش کرده میریزم و لایه بعدی مقداری از مایه. آخر از همه رویش رو دارچین می پاشیم و آب روغن می دهیم و بعد می ذاریم دم بکشه. این غذا به خاطر ریحون فراوانش اصلاً بوی بد کلم رو نداره و خیلی خوش خوراکه :)

.سبزیهاش شامل ریحان و ترخون و شوید هستش.گوشت رو هم به صورت کوفته قلقلی درست و سرخ می کنیم و موقع سرو روی برنج میدیم.من .در ضمن کلم پلو جزو معدود غذاهایی هست که با سبزی خشک خیلی بهتر می شه.

در مورد سبزی خشک من هم بگم که همیشه دیده بودم سبزی خشک مامانم مصرف کردند

 

+ نوشته شده در  یکشنبه بیستم اردیبهشت 1388ساعت 13:17  توسط نوشین | 

استنبلی (استانبولی + تنبلی)

مواد لازم برای استنبلی

برنج ...................... ۲ پیمانه

سیب زمینی متوسط ............ ۱ عدد

رب گوجه فرنگی .................. ۲ عدد

نمک و فلفل و زردچوبه ................ به مقدار لازم

 خب ما این دفعه چند تا پلان دارم

پلان یک

طرز تهیه استنبلی در سه سوت

برنج رو بعد از اینکه شستین توش آب بریزین و بگذارین روی اجاق

 

کمی روغن بهش اضافه کنین

 

و یک قاشق نمک 

  

تو این فاصله بدوبدو سیب زمینی رو پوست بگیرین و به صوت مکعب های کوچک خرد کنین

 

اینطوری

 

بعد سیب زمینی های خرد شده تون رو یهو بریزین تو قابلمه ای که برنج داره رو اجاقه و بعدش که برنج جوش اومد رب گوجه فرنگی و زردچوبه و فلفل رو بهش اضافه کنین  برنج رو حالت کته دم بگذارین. اگه دیدین که آقای همسر تو این فاصله از راه رسید و با شنیدن اینکه شام استامبولی پلو داریم (با وجود اینکه همیشه هم از این غذا تعریف میکنه) ولی یهو کم حرف میشه یعنی معلومه که خیلی از شنیدن اسم غذا خوشحال نشده سریعا پلان ۲ رو اجرا کنین

 

به این شکل که وقتی آب جوش اومد قبل از اضافه کردن رب گوجه فرنگی و زردچوبه و فلفل برنج و آبکش کنین.....

 

یه سیب زمینی بردارین پوست بکنین از عرض برش بدین و با قالب قلب اون رو قالب بزنین

 

اینطوری

 

ته قابلمه رو یه کم روغن بریزین

 

 و سیب زمینی هایی رو که به شکل قلب قالب زدین رو بچینین ته قابلمه  و

 

برنج رو بریزین تو قابلمه و لابه لاش

 

رب و ادویه جات و با یکم آب رو که با هم قاطی کردین رو بریزین

 

اینطوری

 

بعد یه کم دیگه روی برنج رو روغن بریزین در در قابلمه رو بگذارین تا برنج دم بکشه

 

بعد میز رو بچینین کنارش ترشی و ماست و سالاد هم بگذارین ... من آب هویج و کرفس هم گذاشتم ...مطمئن باشین لبخند رو بر لب همسرتان خواهید دید. من طعم این غذا رو خیلی دوست دارم بخصوص وقتی توی قابلمه های روحی پخته میشه ته دیگش فوق العادس)

 

+ نوشته شده در  یکشنبه بیستم اردیبهشت 1388ساعت 11:42  توسط نوشین | 
من پياز رو سرخ ميكنم بعد گوشت روكمي تفت ميدهم تا آبش كشيده بشه.بعد مقداري زرد چوبه وكمي هم دارچين ميزنم مقدار خيلي كمي هم رب گوجه وبعد مقدار كمي در حدود دو تا سه ليوان آب اضافه ميكنم وقتي گوشت پخت درحالي كه هنوز مقداري آب دارد آن راكنار ميگذارم.خوب حالا برنج.باقالي را در قابلمه برنج ميگذارم بپزد بايد مواظب باشيد له نشود وگرنه همه زحمتهايتان به باد ميرودوالبته ه اصطلاح زنده هم نباشد مدام بايد چك كنيد.وقتي باقالي پخت برنج رادر قابله ريخته وكمي آن را زودتر از هميشه از روي اجاق گاز برداريد.وقتي آبكش كرديد لابه لاي آن شويد بپاشيد وبعد وقتي برنج بخار كردكمي از آب گوشت روي آن بريزيد .در اواخر طبخ كمي دارچين روي برنج بپاشيد .وقتي برنج آماده شد كمي روغن مخلوط با روغن حيواني يا كره كه كمي آن را گرم كرده ايد روي آن بريزيد.زعفران هم كه يادتان نمي رود.عين غذاههايي كه در رستوران مي خوريد ميشود من كه هروقت مهمان دارم واين غذا را به اين سبك درست ميكنم همه فكر ميكنند از رستوران سفارش داده ام.مخصوصا آب گوشت ودارچيني كه روي برنج ميريزيد.باور نمي كنيد امتحان كنيد اگر خوب شد منو دعا كنيد.نوشجان همگي
+ نوشته شده در  سه شنبه پانزدهم اردیبهشت 1388ساعت 12:25  توسط نوشین |