X
تبلیغات
آشپزی
آموزش آشپزی و سفره آرایی

سلام دوستان عزیزم .این هم یک غذای قدیمی که به شکل دمپخت تهیه می شه .خیلی خوش آب ورنگ هست وشما می تونید با هر نوع خوراکی مثل کباب ماهیتابه ای ویا خوراک مرغ میل کنید .حتی می تونید گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته قلقلی ویا همینطور مثل ماکارونی را هم در دستور اون استفاده کنید که البته من ترجیح دادم فقط پلو را درست کنم .این راهم بگم خواستم اون را قالبی با ته دیگ در آورم ولی با عرض معذرت ته دیگ اون خیلی تیره شد راستش یادم رفته بود شعله اون را کم بکنم.البته ته دیگ قابل خوردن وخوشمزه بود ولی خیلی در عکس سیاه می افتاد .من هم ترجیح دادم روی اون را با فلفل دلمه ای وگوجه فرنگی تزیین کنم .امیدوارم این غذا نظر رها خانوم دوست جدیدم را تامین کنه .

مواد لازم:برای ۳-۴ نفر    مدت پخت :یک ساعت

سیب زمینی (ترجیحا نوع استانبولی):نیم کیلو

برنج :نیم کیلو

گوجه فرنگی :نیم کیلو

رب گوجه :سه قاشق غذا خوری

ادویه کاری :یک قاشق چای خوری (من از ادویه ای که اینجادرست کردم استفاده کردم )

فلفل قرمز :دو قاشق چای خوری

زرد چوبه :یک قاشق چای خوری

فلفل دلمه ای :یک عدد

پیاز :سه عدد

سیر دو حبه

کره :ده گرم

روغن :سه قاشق غذا خوری

در صورتیکه تمایل دارید گوشت چرخ کرده را به صورت مخلوط با پلو درست کنید

گوشت چرخ کرده :سیصد گرم

پیاز :یک عدد

رب گوجه :یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

برنج را می شوییم وبا حدود یک لیوان آب کمتر از میزان آب مورد نیاز برای کته ونمک می گذاریم خیس بخوره

آب مورد نیاز برای برنج کته، یک و نیم  یا یک ویک چهارم پیمانه به ازای یک پیمانه برنج (بسته به نوع برنج )ونمک موردنیاز یک قاشق چای خوری به ازای یک پیمانه برنج می باشد  

سیب زمینی ها را به صورت مکعبی خوری می کنیم.و بحدود یک قاشق چای خوری نمک به آن می زنیم .

گوج ها را هم رنده می کنیم .

سیر را رنده وپیاز را به صورت خلالی خورد می کنیم ودر حدود سه قاشق روغن تفت می دهیم ودر آخر به آن زردچوبه وفلفل قرمز وادویه را اضافه می کنیم.

سیب زمینی ها را در قابلمه می ریزم وخوب به هم می زنیم .

ودر نهایت رب گوجه و گوجه فرنگی رنده شده وهمچنین فلفل دلمه ای خورد شده  را هم به بقیه مواد می افزاییم ومی گذاریم یک دو قل بخورد

.

 

در صورت تمایل در این مرحله گوشت چرخ کرده را که به صورت مایه ماکارونی تهیه کردید را هم می توانید  در این مرحله اضافه کنید .

در نهایت برنج را اضافه می کنید و می گذارید در باز بجوشد تاآب آن تمام شود وروی اون سوراخ سوراخ بشه ۰به اصطلاح سنجاق جوش بشه ).

کره را به صورت قطعات کوچک روی برنج می چینید .دمکنی را می گذارید ومی گذارید با حرارت کاملا ملایم دم بکشه .

همانطور که قبلا گفتم اگه مثل من گوشت چرخ کرده را در حین پخت به برنج اضافه نکردید .می تونید این برنج را با کباب ماهیتابه ویا خوراک مرغ ویا گوشت قلقلی میل کنید ویا حتی با ماست چکیده که خیلی خوشمزه می شه .نوش جان .

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 9:36  توسط نوشین | 

دوستان خوبم این هم یک از غذا های  مورد علاقه من ،که معمولا وقتی رستوران می رم اولین انتخابم هست .درست کردن آن در منزل خیلی راحته البته جوجه کباب مزه دار شده هم در فروشگاهها هست ولی من ترجیح می دهم گوشت جوجه را خودم آماده کنم .هم خوشمزه تر می شه وهم سالم تر هست .خیلی بهتره جوجه یک شب در مواد بخوابه تا کاملا بیات بشه .پس هر وقت دوست داشتید جوجه کباب میل کنید لطفا یک شب قبلش به فکرش باشید .

مواد لازم :

مرغ حدودآ دو کیلویی:یک عدد

سیر رنده شده :دوعدد

پیاز متوسط :دوعدد

فلفل دلمه ای :یک عدد

روغن زیتون :دو قاشق غذا خوری

زعفران دم کرده :سه قاشق غذا خوری

ماست :چهار قاشق غذا خوری

آبلیمو :سه قاشق غذا خوری

برگ بو ومیخک :دو سه عدد

نمک :به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا پیاز ها را به صورت حلقه ای ویا خلال های درشت خورد می کنیم (نباید زیاد ریز باشه که بعدش به تکه های جوجه بچسبه ) وهمینطور فلفل دلمه ای را هم خورد می کنیم .

بابقیه مواد فوق را کمک  قاشق خوب مخلوط می کنیم تا کاملا به هم آمیخته بشوند .

مرغ را به قطعات جوجه کبابی برش میدهیم (بهتره موقع خرید از فروشنده بخواهید براتون برش بدهند )وبعد از شستن کمی نمک هم به آن مبی زنیم ووقتی خوب آبش رفت جوجه هارا به مواد فوق اضافه می کنیم .و حسابی به هم میزنیم .بهتره اینکار را در کیسه نایلونی انجام بدهیم .خیلی خوب مخلوط می شوند .

فردای آنروز هم می تونیم آنها را با خودمون به پیک نیک ببریم ویا اینکه در منزل کباب کنیم .

به طور کلی منقل های ذغالی خیلی مناسب تر هست ولی روی کباب پز های خونگی هم راحت می شه درست کرد به شر طی که حوصله داشته باشیم .

نکته مهم اینه که حرات خیلی ملایم باشه تا جوجه ها بدون اینکه بسوزند خوب مغز پخت بشوند(حدودا سه ربع طول می کشه البته روی کباب پز خانگی ) .به همین راحتی .نوش جان .

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 9:33  توسط نوشین | 
این هم یکی از سالاد هایی که من از طرفدار های پر وپا قرصش هستم .البته اسم درستش همینطور که می دونین سالاد پاستا هست بگذریم .پایه اون ماکارونی وسس مایونز هست وانواع واقسام مواد مثل تن ماهی وذرت واز همه بیشتر سوسیس وکالباس در درست کردن اون استفاده می شه ولی من این نوعی را اینجا توضیح دادم از همه بیشتر دوست دارم .امیدوارم که شما هم خوشتون بیاد .

مواد لازم :

پاستا به هر شکل که دوست داشتید :۲۵۰ گرم

سینه مرغ پخته شده :یک عدد

نخود فرنگی :یک لیوان

فلفل دلمه ای رنگی :کلآ نصف لیوان

خیار شورخورد شده :یک لیوان سرخالی

سس مایونز :یک شیشه کوچک

روغن زیتون :۴ قاشق غذا خوری

سرکه :دو قاشق غذا خوری

آبلیمو :۳ قاشق غذا خوری

نمک وفلفل :به میزان لازم

طرز تهیه :

ماکارونی را با نمک وکمی روغن می جوشانیم وآبکش می کنم وبا آبلیمو خوب مخلوط می کنیم خیلی خوش طعم می شه.

سینه مرغ پخته شده را را ریش ریش می کنیم

نخود فرنگی را می تونیم با سه قاشق اب ویک قاشق نمک به مدت ۵ دقیقه با قدرت ۱۰۰ درصد ماکروویو خوب بپزیم .

خیار شور هارا خوب خورد می کنیم .

فلفل دلمه ای ها را به صورت نواری خورد می کنیم وبقیه اون راهم برای تزیین کنار می گذاریم .

حالا سس را حاضر می کنیم به این صورت که سس مایونز وسرکه ونمک وفلفل را خوب مخلوط می کنیم

در آخرسس را با تمام مواد خوب مخلوط می کنیم .

 

اگه دوست داشتیم می تونیم اون را در قالب کمربندی خوب فشار بدهیم وبگذاریم حدود ۴-۵ ساعت در یخچال جا بیفته .

البته به راحتی کار با سالاد اولویه نیست .بعد اون را در ظرف بر می گردونیم وتزیین می کنیم .

البته من مواد را دوبرابر کردم تا به اندازه این قالب برسه ونکته دیگه اینکه اگه خواستید سالاد تون بهتر شکل بگیره باید کمی سس را نگه دارید ودر آخر بریزید اطراف دیواره قالب تا انسجام لبه ها زیاد بشه .

اگه هم اصلا حوصله نداشتید اونرا در کاسه بلوری بریزید وتزیین کنید خودش به اندازه کافی زیبا هست .

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 9:32  توسط نوشین | 
من امروز کباب کوبیده درست کردم.اغلب خانم هایی که من با هاشون دوست هستم(البته منهای دوستهای عزیز وهنر مندی که از طریق این وبلاگ باهاشون آشنا شدم)عنوان می کنند که این کباب را از بیرون تهیه می کنند چون هم سخته وهم احتمال داره کباب به اصطلاح بیفته توی آتیش.اما من فکر می کنم اگه چند تا نکته ریز را رعایت کنیم می تونیم در عرض دوساعت چلوکباب برای ناهار داشته باشیم وهم از سلامت وتمیزی محتویات گوشت آن مطمئن باشیم .نمی دونم نظر شما چیه. 

 

مواد لازم :

گوشت چرخ کرده :نیم کیلو

پیاز متوسط :یک عدد

نمک وفلفل :به مقدار لازم

طرز تهیه :

اول چند نکته مهم در مورد گوشت چرخ کرده

۱-گوشت چرخ کرده بهتره به نسبت ۲ به ۱ از گوشت گوساله وگوسفند باشه.

۲-بهتره گوشت را دو بار چرخ کنید.

۳-گوشت باید زیاد چرب نباشه

پیاز را رنده می کنیم وکاملأ آب را می گیریم .خیلی مهمه که اصلأ آب نداشته باشه

گوشت وپیاز ونمک وفلفل را خوب مخلوط می کنیم وبعد به مدت ۵ دقیقه خوب ورز می دهیم .تا کاملأ چسبندگی پیدا کنه.بعدش گوشت را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیره.این نکته هم خیلی مهمه.

بعد نوبت به کباب زدن می رسه.به اندازه یک نارنگی کوچک رابر میداریم وخوب به سیخ فشار می دهیم که کاملأ به سیخ بچسبد.همینطور که در تصویر می بینید با دو انگشت ابتدا وانتهای کباب را کاملأ به سیخ می چسبانیم.سیخ ها که آماده شد

 

ابتدا شعله کباب پز را زیاد می کنیم ووقتی کمی یک طرف کباب ها تغییر رنگ داد سریع اونرا بر می گردانیم تا طرف دیگر هم کمی پخته شود .

این هم خیلی مهم است چون در صورت عدم اینکار می افته.

بعد با راحتی کباب را می پزیم.اگر دوست داشتیدچند تا گوجه فرنگی رانصف کنید ونمک بزنید وکباب کنید .نوش جان

اگه کباب را درست کردید نتیجه را لطفأ به من خبر بدید.

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 9:31  توسط نوشین | 
یک غذای سنتی ومحلی که در تمام استانهای ایران مشترک است . اگه در منزل شما طرفدار داشته باشه.خیلی راحت در عرض بیست دقیقه حاضر می شه.البته با  زود پز. وگرنه باید از صبح تا ظهر روی شعله ملایم باشه تا برای ناهار چیزی برای خوردن داشته باشیم .نمی دونم در منزل شما هواخواه داره یا نه؟

 

 

مواد لازم :

گوشت با استخوان :یک کیلو

نخود :نصف لیوان

سیب زمینی :۲عدد

پیاز :۲ عدد

سیر :۲-۳ حبه

گندم پوست کنده :دو قاشق غذا خوری

نمک وفلفل وزرد چوبه :به میزان لازم

گوجه فرنگی :۲ عدد

لیمو عمانی :۲ عدد

طرز تهیه:

یک سوم دیگ زودپز را آب می ریزیم وبعد تمامی مواد را داخل آن می ریزیم .اگه دوست داشتیم سیب زمینی را با پوست استفاده می کنیم .خوشمزه تر است.بعد روی شعله زیاد می گذاریم تا کا ملأ حدود ده دقیقه بجوشد وکف های روی آن را می گیریم .

در نهایت در دیگ زود پز را می گذاریم تا حدود نیم ساعت بپزد .البته بسته به دیگ زود پز دارد .آبگوشت حاضر است به همین راحتی.

. 

اگه دوست داشته باشید می تونید کل مواد آبگوشت را با یک پیاز خام  نمک وفلفل را بکوبید.وگوشت کوبیده را با نون سنگک میل کنید.

 

 

نکته : بعضی مواد آبگوشت دل به خواهی است مثل گندم ،گوجه ولیمو .بعضی ها در آبگوشت بادمجان سرخ شده ولوبیا و....... می ریزند .بادمجان را امتحان کنید خوشمزه می شه.

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 9:29  توسط نوشین | 

دوستان گلم .همانطور که اول رمضان قول داده بودم بلاخره حلیم من هم آماده شد .البته فکر نکنید که درست کردن حلیم خیلی سخته .برعکس ..از یکی شنیدم که اگه خانوم ها می دونستند که پخت حلیم از خیلی خورش ها ساده تره اینقدر صف حلیم در شبهای ماه رمضان طولانی نمی شد .تازه حلیم خونگی یک چیز دیگه هست وکیفیت حلیم های بیرون حتی نوع درجه یک آن هم به پای حلیم خونگی نمی رسه .امیدوارم تا پایان ماه رمضان برای یک بار هم که شده امتحان کنید .مخصوصا آناهیتا خانوم گل که تا حالا چندین بار سراغ حلیم را گرفتند .

مواد لازم :برای ۸ نفر

گوشت گوسفند (بهتره گوشت سردست باشه که چربی آن کمی بیشتره ):۵۰۰ گرم

گندم پوست گرفته :۵۰۰ گرم

نمک :یک قاشق غذا خوری

دارچین :یک قاشق چای خوری

روغن حیوانی یا کره :حدود ۵۰ گرم

کره یا روغن حیوانی ،شکر ،دارچین وکنجد،خلال پسته وبادام  برای تزیین :به میزان لازم

طرز تهیه :

گندم را از شب قبل خیس می کنیم .

حدود دو قاشق روغن کف قابلمه می ریزم وگوشت ها را کمی تفت می دهیم.

 

سپس گندم را به آن اضافه می کنیم وحدود ۸ لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم .

بعد ابتدا شعله را زیاد می کنیم تا به جوش بیاد .سپس حرارت را خیلی خیلی کم می کنیم ودر قابلمه را می گذاریم تا حدود ۵ ساعت گوش وگندم بپزه .در این مدت اصلا محتویات دیگ را هم نمی زنیم .گاهی هم به آن سر می زنیم تا اگه اب آن کم شده باشه کمی آب جوش به ان اضافه کنیم .گندم وقتی خوب پخته می شه به اصطلاح می شکفه که در تصویر هم مشاهده می کنید

 از نمای نزدیک تر

گوشت ها را از قابلمه خارج می کنیم .ومی گذاریم کمی حرارت آن کم بشه واز داغی در بیاد .

گوشت ها را ریش ریش می کنیم وگندم ها  را با گوشت کوب برقی یا غذا ساز کاملا نرم می کنیم .در موقع ریختن در غذا ساز اگه گندم ها خیلی سفت بود کمی آب جوش به آن اضافه می کنیم تا خوب له بشه .

حالا گندم وگوشت هارا (کمی از آن را برای تزیین کنار می گذاریم ) را با هم مخلوط می کنیم وحدود نیم ساعت روی حرارت به هم می زنیم .

دراین فاصله دارچین وروغن یا کره ونمک را هم اضافه می کنیم (اگه گوشت خیلی چرب بود از ۵۰ گرم کمتر می ریزیم ).وقتی حالت کشدار پیدا کرد حلیم ما حاضره .به همین سادگی

روی آن را بهتره  روغن حیوانی بریزیم وبعد با کنجد ،خلال پسته ،خلال بادام ودر صورت تمایل شکر ودارچین تزیین کنیم .

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 9:19  توسط نوشین | 

گاهی غروب پنج شنبه ها هوس میکنیم به یاد عزیزان از دست رفته مون حلوا درست کنیم  .من خیلی دلم می خواست که حلوایی که درست میکنم رنگ وعطر حلوای مادر بزرگ داشته باشه .آخه به یاد دهمین سالگرد مادر بزرگ عزیزم درست کردم .اما بعد از مدت ها از عطر وطعم اون خیلی را ضی بودم .من خیلی حلوا را خیلی ساده تزیین کردم .حتما شما خیلی زیبا تر می توانید با یک حلوای روشن تر شکوفه بزنید ویا گلهای زیبا درست کنید .

میزان مواد من خیلی زیاد بود شما اگه خواستید برای اولین بار درست کنید بهتره با ۲۵۰ گرم آرد شروع کنید و بقیه مواد را به میزان آرد بسنجید .

مواد لازم:

آرد :دو کیلو

شکر :یک کیلو چهار صد گرم

روغن :یک کیلو ودویست گرم

کره :۲۰۰ گرم

زعفران :یک قاشق چای خوری سر پر

آب :۸ لیوان

گلاب :یک لیوان

هل :یک قاشق چای خوری

طرز تهیه :

شکر را با ۸لیوان آب را خوب مخلوط می کنیم وروی حرارت می گذاریم تا خوب بجوشه وکمی غلیظ بشه .بع کنر می گذاریم تا سرد بشه وبعد از سرد شدن گلاب را به آن اضافه می کنیم .

اول آرد را روی حرارت ملایم  حدود سه ربع ساعت سرخ می کنیم .در این حالت باید خوب آرد را به هم بزنیم تا نسوزه .وقتی عطر آرد سرخ شده تمام فضای خونه را گرفت انوقت متوجه می شویم که آرد خوب سرخ شده .یک راه دیگه هم اینه که کمی شربت را یک قاشق آرد بریزم وبعد اونرا چک کنیم رنگ آرد کاملآ مشخص می شه .

سپس روغن مایع را به ارد اضافه می کنیم ومجددآ روی حرارت حدود یک ربع خوب به زدم تا باز آرد در روغن سرخ شود .

بعد از اون ظرف را از روی حرارت بر می داریم .این نکته خیلی مهمه که باید حرارت آرد پایین بیاد ونسبتآ سرد بشه وبعد شربت را به اون اضافه کنیم تا حلوا گلوله گلوله نشه .برای اینکار کره ها یی که در فریزر بودند به داد ما می رسه .کره ها را که اضافه می کنیم با یک تیر دو نشون می زنیم هم حلوای ما عطر خوبی می گیره وهم دمای اون مناسب میشه .زعفران دم کرده  ودر صورت تمایل هل را هم اضافه می کنیم .

شربت را به آرد اضافه میکنیم وباز خوب به هم می زنیم تا کاملآ به خوردهم بره واصلآ گلوله نداشته باشه .حالا مجددا روی حرارت می گذاریم وخوب هم می زنیم تا حلوای ما انسجام پیدا کنه ویک تیکه بشه .

 

در آخر می تونیم کفگیر را کنار بگذاریم ومثل قدیمیها دوتا دست ظرف را بگیرم وبه چپ وراست خم کنیم تا حلوای ما کاملآ یک تیکه بشه.

 

 

در این مرحله حلوا آماده است .این مرحله هم حدود بیست دقیقه طول کشید .

نکته :این زمان هایی که من ذکر کردم برای این مقدار مواد بود هرچی اندازه اون کمتر بشه زمان ها هم کوتاه تر میشه .

در آخر هم ظروف حلوا با مغزهای مختلف و در صورت تمایل با پودر نارگیل تزیین می کنیم .

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 9:18  توسط نوشین | 
دوستان گلم بلاخره تب درست کردن ژله رنگین کمان من را هم گرفت .امروز حدود سه ساعت وقت گذاشتم تا درست کردم .زمان را به طور دقیق حساب کردم چون به نظرم دسر وقت گیری بود .البته من وسط مراحل از فریزر استفاده کردم .با وجود زمان زیادی که صرف ان می شه ولی به نتیجه آن می ارزه آخه خیلی میزهای مهمونی را زیبا می کنه . راستی این راهم بگم که ایده این ژله را اولین بار نجما خانوم مدیر آشپزی مامی سایت مطرح کردند که در اینجا کمال تشکر را از ایشون دارم .

 

 

مواد لازم :

ژله انگور(بنفش):یک بسته

ژله لیمو(سبز):یک بسته

ژله تمشک ابی(آبی):یک بسته

ژله پرتقال (نارنجی ):یک بسته

ژله آناناس(زرد ):یک بسته

ژله شاه توت (قرمز ):یک بسته

بستنی :یک ونیم لیوان

طرز تهیه :

دوستان خوب، من از مارک دراژه استفاده کردم

 

من یک مرحله را توضیح می دهم وبقیه مراحل هم به همین ترتیب با رنگ های مختلف تکرار میشه .

هر بسته ژله را به دو بخش ۳/۲ و۳/۱ تقسیم می کنیم.معمولا بسته های دراژه ۱۰۰ گرمی ویا ۳۰ گرمی هستند .پس اگه ۱۰۰ گرمی بود یک سوم آن حدود سه قاشق غذاخوری واگه ۳۰ گرمی بود یک سوم آن ،یک قاشق غذا خوری می شه .در این تصویر کاسه محتوی ۳/۲ ولیوان شامل ۳/۱ هست .

به محتوی کاسه ،نصف لیوان آب جوش و به محتوی لیوان ،یک چهارم لیوان آب جوش اضافه می کنیم .خیلی خوبه در این مرحله مخلوط آب جوش وژله را روی بخار کتری بگذاریم تا شفاف بشه .

ابتدا به بخش دو سوم (کاسه )،نصف لیوان آب سرد (یخ خرد شده ) اضافه می کنیم .وبعد در قالب ژله می ریزیم .بهتره آن در فریزر بگذاریم تا زودتر ژله بسته بشه .(حدود بیست دقیقه طول می کشد ) ولی اگه در یخچال بگذاریم حدود سه ربع طول می کشه .در همین حین بخش یک سوم را با یک چهارم لیوان بستنی مخلوط می کنیم (البته بستنی باید در حرارت بیرون کمی آب شده باشد ومخلوط ژله وآب جوش هم کمی خنک شده باشد ) وبعد از بستن ژله روشن ،ژله بستنی از همون رنگ را به آن اضافه می کنیم .

چند نکته مهم :

برای اینکه کارتون زودتر راه بیفته در موقعی که ژله در حال بسته شدن در فریزر هست لطفا رنگ بعدی را آماده کنید .

می تونید حتی رنگ بعدی را همزمان در یخچال بگذارید تا سردتر بشه تا باز هم در زمان صرفه جویی کنید.

اگه می خواهید لایه ها یک اندازه بشه باید رنگ های اول را کمی کمتر بریزید ولی من اینکار را نکردم.واز نظر سایز لایه ها هم زیاد تفاوت نمی کرد.

لطفا لایه ها راکه روی هم می ریزید با قاشق و آرام بریزید تا مخلوط نشه .

وقتی می خواهیم لایه بعدی را بریزیم لایه قبلی باید بسته شده باشد ولایه بعدی هم سرد باشد تا با هم مخلوط نشوند.

راستی قالب من دیگه برای ژله بستنی شاه توت (لایه آخری )جا نداشت ولی تاثیری در ظاهرش نداشت . 

برای برگرداندن ژله ابتدا با نوک چاقو اطراف ژله را آزاد می کنیم وبعد به مدت حدود ۳۰ ثانیه قالب را در آب گرم قرار می دهیم وسپس برمی گردانیم .

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 9:12  توسط نوشین | 
مواد لازم:

مرغ:تکه های مرغ به تعداد افراد خانواده

هویج ،کرفس ،نخود فرنگی :به میزان لازم

سیب زمینی متوسط وپیاز متوسط :یک عدد

سیر :چند حبه

کره:۲۰ گرم

نمک وفلفل وزعفران وآبلیمو :به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا مرغ را با زعفران ،نمک وفلفل وآبلیمو مزه دار می کنیم

نخود فرنگی را نیم پز می کنیم

پیاز وسیرو هویج و ساقه های کرفس را خلالی می کنیم وبه همراه سیر رنده شده ونخود فرنگی در  

کره مختصری تفت می دیم ودر کف ظرف تفلون پهن می کنیم ونصف لیوان آب به آن اضافه می کنیم

وسپس  تکه های مرغ را روی آن می چینیم.و ورقه های سیب زمینی را دور آن می چینیم

بعدش آنرا در حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت ونیم  در فر می گذاریم  ومیتوانیم در آخرکار  برای برشته شدن بیشتر  گریل را به مدت   ۵ دقیقه روشن کنیم .نوش جان

توضیح:می توانیم اگه این سبزیجات را نداشتیم از جایگزین استفاده کنیم مثل قارچ ،کلم بروکلی ،گوجه  

فرنگی فیله شده و۰

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 9:11  توسط نوشین | 

سلام عزیزان ....این هم یک سوپ خوشمزه که دستور این سوپ را یکی از دوستان نازنینم "سارا خانم گل "برام فرستادند .البته ایشون بسیار استادانه توضیح دادند وتصاویر زیبایی از مراحل پخت وهمینطور خود سوپ ارسال کرده اند که مطمئنم سوپ من به این خوشمزگی نشده است .ولی من هم در حد خودم این سوپ را درست کردم وانصافا هم خودم وهم اعضای خانواده بسیار آنرا پسندیدند .باز هم از سارا خانوم ممنونم وامیدوارم دوست تازه عروسم در زندگی آینده شون شاد وخوشبخت باشند .

 

مواد لازم :  

پیاز متوسط :دوعدد

سیر :سه حبه

قارچ :250 گرم

آب مرغ :6 لیوان یا 5/1لیتر

شیر :سه لیوان

آرد :چهار قاشق غذاخوری

فلفل سفید :یک ونیم قاشق چایخوری

فلفل قرمز :نصف قاشق چایخوری

جعفری تازه :یک قاشق غذا خوری ویا خشک :نصف قاشق غذاخوری

زعفران :یک چهارم قاشق چایخوری

روغن :دو قاشق غذاخوری

کره :40 گرم (اگه آب مرغ خیلی چرب هست می تونید آنرا کم کنید )

نمک :به میزان لازم .

طرز تهیه :

ابتدا چند قطعه استخوان مرغ (مثل سینه و گردن وبال )را می گذاریم با حدود دولیتر آب ویک حبه سیر وبرگ بو بجوشه .که حدودا سه ربع کافیه .بهتره در دیگ بسته باشه ودر آخر حدود 6لیوان آب باقیمانده باشه .

پیاز ها را ریز خرد می کنیم ودر مخلوط کره وروغن خوب تفت می دهیم تا کاملا طلایی بشه وسپس سیر بسیار ریز شده را هم به آن اضافه می کنیم ومجددا مدت کوتاهی تفت می دهیم .

قارچ را به صورت حبه قندی خرد می کنیم وبه مخلوط بالا اضافه می کنیم ومجددا تفت می دهیم تا اب قارچ تمام بشه .در اخر دونوع فلفل وکمی نمک هم به آن اضافه می کنیم

.

آب مرغ را صاف می کنیم ووقتی روی حرارت به جوش آمد مخلوط قارچ وسیر وپیاز را به آن می افزاییم وصبر می کنیم حدود 7-8 دقیقه قارچ پخته بشه .

آرد را در شیر سر حل می کنیم وبه دیگ اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا سوپ لعاب دار بشه .

در آخر نمک دیگ را اندازه می کنیم و جعفری هم به سوپ اضافه می کنیم وبعد از دوتا سه دقیقه از روی حرارت برمی داریم .

سوپ قارچ حاضره وبسیار خوشمزه ...نوش جان .

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 9:7  توسط نوشین | 

این هم یک دسر خیلی ساده برای دوستان خوبم که دوست دارند در سریعترین زمان یک دسر خوشمزه درست کنند .البته شما دوستان باسلیقه ام می تونید آنرا با انواع مربا ومیوه تزیین کنید وسفره های مهمونی تون را رنگین تر کنید .امیدوارم لذت ببرید .

مواد لازم :

برای قسمت کاکائویی:

شیر :دو لیوان

شکر :هفت قاشق غذا خوری

کاکائو :دو قاشق مربا خوری

پودر کاسترد :دو قاشق غذا خوری

پودر ژلاتین :15 گرم

برای قسمت ساده :

شیر :دو لیوان

شکر : چهار قاشق

پودر کاسترد :و قاشق غذا خوری

پودر ژلاتین : 15 گرم

گلاب :یک قاشق غذا خوری

هل :یک چهارم قاشق چایخوری

طرز تهیه :

ابتدا قسمت کاکائویی:

کمی اب سرد روی پودر ژلاتین می ریزیم تا به شکل اسفنجی بشه وبعد انرا روی بخار کتری می گذاریم تا کاملا حل بشه و شفاف بشه .برای دیدن مراحل اماده کردن ژله لطفا اینجا را ببینید .

یک لیوان ونیم شیر وشکر را را روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاد .

در این فاصله ،کاکائو وپودر کاسترد را در نصف لیوان شیرخوب حل می می کنیم .

وسپس آنرا به شیر وشکر درحال جوش اضافه می کنیم .وخوب به هم می زنیم تا گلوله گلوله نشه .صبر می کنیم تا چند تا جوش بخوره .در اخر انرا از روی حرارت برداریم وکمی حرارت ان که کم شد ژلاتین حل شده را به آن اضافه می کنیم .

 دسر کسترد کاکائویی  رادر قالبی را که از قبل خیس کردیم می ریزیم ودر یخچال می گذاریم .اگه دوست داریم زود تر ببنده می تونیم حدود بیست دقیقه انرا در فریزر بگذاریم .فقط مواظب باشید یخ نزنه .

حالا قسمت ساده آن :

ابتدا پودر ژلاتین را به صورت بالا آماده می کنیم

پودر کاسترد را در نصف لیوان شیر حل می کنیم .

 وبه شیر وشکر در حال جوش اضافه می کنیم ودر آخر هل وگلاب هم به ان می افزاییم . ومی گذاریم چند تا جوش بخوره .ودر اخر قابلمه را از روی حرارت برمی داریم وسپس ژلاتین حل شده را به آن اضافه می کنیم .

وبعد با ملاقه خیلی آروم روی دسر کاکائویی می ریزیم (البته دسر کاکائویی باید کاملا بسته شده باشه ) ومجددا در یخچال می گذاریم تا کاملا ببنده (حدود چهار الی پنج ساعت )

سپس برای برگرداندن دسر ابتدا با چاقو اطاف دسر را آزاد می می کنیم و حدود سی ثانیه  قالب در آب گرم قرار می دهیم وسپس دسر را بر می گردانیم وآن را تزیین می میکنیم .طعم خیلی خوبی داره .نوش جان .

 راستی دوستان خوبم اگه به پودر کاسترد دسترسی ندارید میتونید از اینجا کرم کاسترد را به دو صورت زعفرانی وکاکائویی درست کنید .خیلی خوش طعم می شه .

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 9:2  توسط نوشین | 

مواد لازم : برای حدود هشت نفر (اگه دوست داشتید برای 4 نفر درست کنید لطفا سس سفید را کمی بیشتر از نصف درست کنید)

لازانیا :یک بسته 500 گرمی

گوشت چرخ کرده :نیم کیلو

پیاز متوسط :دو عدد

سیر :دو حبه

قارچ :300 گرم

رب گوجه :چهار قاشق غذا خوری

ادویه کاری :دو قاشق مربا خوری

نمک و زرد چوبه :به میزان لازم

پنیر پیتزا : 400گرم

مواد لازم برای سس سفید:

شیر :سه لیوان ونیم

آرد :پنج قاشق غذا خوری

کره :30 گرم

نمک وفلفل :کمی

طرز تهیه :

ابتدا گوشت چرخ کرده را در ماهیتابه با کمی آب تفت می دهیم و پیاز خرد شده وسیر رنده شده را هم به آن اضافه می کنم ومی گذاریم با حرارت کم تفت بخوره .به این صورت گوشت چرخکره حالت پفکی پیدا می کنه وبعد در آخر ادویه کاری ونمک وکمی زردچوبه و رب گوجه را به آن اضافه می کنیم .ومجددا کمی تفت می دهیم .

در این فاصله قارچ را به صورت ورق های نازک برش می دهیم و با کمی کره (10 گرم ) روی شعله زیاد تفت می دهیم وحدود یک قاشق غذا خوری آب لیمو به آن اضافه می می کنیم تا تغییر رنگ ندهد .ودر آخر با گوشت چرخ کرده مخلوط می کنیم .

برای تهیه سس سفید هم ابتدا ارد را در شیر سرد خوب حل می می کنیم وبعد روی حرارت می گذاریم تا غلیظ بشه .در طی ایم مدت باید مرتب هم بزنیم وگرنه ته می گیره و گلوله گلوله می شه .وقتی کمی غلیظ شد (مثل ماست شل ) کره هم به آن اضافه می می کنیم وصبر می کنیم تا کره ذوب بشه واز روی حرارت بر می داریم .در آخر کمی نمک وفلفل هم به آن اضافه می کنیم .

ورقه های لازانیا را در دیگ نسبتا بزرگ با مقدار زیادی آب ونمک وکمی روغن می جوشانیم .(بهتره قبلش تست کنید ببینید که ورقه ها در دیگ جا می شوند یا نه ).حین جوشیدن لازانیا باید با کفگیر به ارامی ورقه ها را جابه جا کنیم تا بهم نچسبند .لطفا این کار را خیلی آروم انجام بدهید تا ورقه ها خورد نشوند .معمولا زمان جوشاندن لازانیا روی بسته آن هست ولی خودتون کمی زودتر تست کنید که ورقه های لازانیا له نشوند .اگه کمی نپخته باشند در فر کاملا نرم می شوند .سپس آنها را در صافی بریزید وکمی آب سرد روی آن بگیرد وخیلی ارام ورقه ها را از هم جدا کنید وکنار هم بپچنید .می تونید از یک سینی ویا حوله تمیز استفاده کنید .حالا اگه چند تا از ورقه ها هم خورد شدند اشکالی نداره .چون معمولا وقتی لازانیا ها را در ظرف می چینید کناره های آن خالی می مونه که می تونید از این تکه ها استفاده کنید .

برای چیدن لازانیا هم به این ترتیب عمل می کنید که ابتدا چند ورقه لازانیا را کف ظرف پیرکس ویا نچسب قرا می دهید.البته قبلش کف ظرف را باکمی روغن چرب کنید . (بهتره پیرکس باشه که بتونید با همون ظرف لازانیا را سر میز ببرید ).بعد از ان مقداری پنیر رنده شده ویا ورقه ای روی آن قرار می دهید  (تجربه من نشون داده که در این مرحله پنیر رنده شده بهتره ) .

سپس مخلوط گوشت چرخکرده وقارچ و روی آن هم سس  سفید به طوری که سس سفید روی گوشت را کامل بپوشاند .

این ترتیب را تکرار می کنید تا لایه آخر که باید ورقه های لازانیا باشد .

روی آن سس مابقی سس سفید و سپس پنیر پیتزا (اینجا بهتره ورقه ای باشه ) قرار می دهیم ودر طبقه وسط فر با حرارت متوسط حدود یک ساعت ونیم تا بپزه (حرارت حدود 160 درجه سانتی گراد با فر برقی ).چون حرارت فرها متفاوت هست حتما بعد از یک ساعت لازانیا را چک کنید تا مطمئن باشید نمی سوزه .

اگه روی آن برشته نشد حدود پنج دقیقه هم گریل را روشن کنید .روی آن را هم می تونید با سس گوجه فرنگی تزیین کنید .

لطفا بگذارید لازانیا کمی از داغی بیفته وبعد، قبل از بردن سر میز با چاقوی تیز لازانیا را برش بدهید (مطمئن باشید برش ها تا کف ظرف ادامه داشه با شه تا قطعات لازانیا کاملا از هم جدا باشند اینطوری سرو آن برای مهمانان عزیزتون راحت تره .).نوش جان .

 

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 8:56  توسط نوشین | 

سلام به دوستان عزیزم .من ایندفعه خیلی زود برگشتم آخه شب یلدا خیلی نزدیکه وبرای اینکه شما دوستان عزیزم فرصت کافی برای درست کردن این کرم را داشته باشید خیلی سریع آنرا آپ کردم .

این هم کرم ژله انار که بسیار خوشمزه هست وبه واسطه رنگ زیبای انار بسیار خوشرنگ ومناسب شب یلدا ....امیدوارم از طعم آن در کنار خانواده محترمتان لذت ببرید .راستی این کرم ژله را می توانید با شکوفه های خامه ودونه های انار تزیین کنید ..گرچه بدون تزیین هم زیبا به نظر می رسه .البته همه شما هم خوش سلیقه تر هستید هم هنرمند تر .شب یلدای خوبی برایتان ارزومندم .

 

مواد لازم :

ژله انار :یک بسته

انار دون کرده :دو لیوان

آب انار :یک لیوان ونیم

شیر :دو لیوان

شکر :یک لیوان ویک چهارم لیوان

زرده تخم مرغ :دو عدد

نشاسته ذرت :دو قاشق غذا خوری سر پر ویا دو قاشق غذاخوری سر صاف پودر کاسترد

خامه شیرین شده :250 گرم (یا 200گرم خامه صبحانه و 50 گرم پودر قند را باهم بزنید )

پودر ژلاتین :25 گرم یا دو ونیم قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

ابتدا ژله انار را آماده می کنیم .به این صورت که پودر ژله را ابتدا با یک لیوان آب جوش مخلوط می کنیم وروی حرارت کتری می گذاریم تا شفاف بشه وبعد با نصف لیوان آب سرد مخلوط می کنیم .آنرا در قالب ژله می ریزیم (بهتره قالب ژله را نیم ساعت قبل خیس کنیم ودر یخچال بگذاریم ) ودر جای سرد یخچال می گذاریم تا ببنده .

آب انار را با سه چهار لیوان شکر ونشاسته ذرت وپودر کاسترد مخلوط می کنیم وروی حرارت ملایم می گذاریم وبه هم می زنیم  تا کمی غلیظ بشه و حالت سس مانند پیدا بکنه وسس انار حاضر بشه.

 

پودر ژلاتین را با نصف استکان اب سرد مخلوط می کنیم تا حالت اسفنجی پیدا کنه وبعد روی بخار کتری می گذاریم تا شفاف بشه .

شیر را روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاد .زرده های تخم مرغ را با مابقی شکر خوب می زنیم ودر حالیکه حرارت زیر شیر را کم می کنیم به آن اضافه کرده وبه سرعت روی حرارت به هم می زنیم واین به هم زدن روی حرارت را حدود پنج دقیقه ادامه می دهیم تا زرده تخم مرغ حرارت لازم را ببینه .

وقتی شیر را از روی حرارت برداشتیم واز داغی ان کم شد ژلاتین حل شده را به آن اضافه می کنیم وسپس سس انار را هم به آن می افزاییم ودر آخر با خامه فرم گرفته مخلوط می کنیم .

دانه های انار را به صورت یکنواخت روی ژله بسته شده قرار می دهیم.

ودر پایان کرم انار را به آرامی روی دانه های انار می ریزیم ودر حدود 7-8 ساعت در یخچال می گذاریم .

برای برگرداندن کرم ژله ابتدا با چاقو اطراف آنرارا آزاد می کنیم وبعد حدود ده الی بیست ثانیه قالب را در آب گرم فرو می بریم وسپس در ظرف مورد نظر بر می گردانیم .(برای اینکه بتونیم بعدا کرم را به راحتی در ظرف دسر حرکت دهیم بهتره ظرفمون را کمی مرطوب کنیم .)

امیدوارم شب یلدای خوب وپر خاطره ای در کنار خانواده  داشته باشید .

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم دی 1388ساعت 8:51  توسط نوشین |